Najnovije

EK POKREĆE ISTRAGU O SRPSKOM ČELIKU: Udar na Kinu preko Srbije!?

BRISEL - Nedelju dana nakon što je kineska kompanija Hestil i zvanično preuzela Železaru Smederevo, Evropska komisija pokrenula je istragu protiv Srbije i još četiri zemlje zbog optužbi za damping cene čelika.

Gvožđe (Foto: Pixabay)

Istraga će biti sprovedena za period od  1. jula 2015. do 30. juna ove godne, a u tom periodu srpskom Železarom je upravljao profesionalni menadžment tim HPK inženjering Petera Kamaraša. Evropska komisija je pokrenula istragu na osnovu žalbe Evropske asocijacije čelika, koja predstavlja proizvođače više od 25 odsto čelika u EU, a koju je dobila 23. maja ove godine.
Asocijacija je, naime, optužila pet zemalja da izvoze čelik na teritoriju EU ispod cene. 
U dokumentu objavljenom na sajtu Evropske komisije, piše da je istraga pokrenuta protiv Srbije, Rusije, Irana, Brazila i Ukrajine. 
Da li Bilderberg ima veze sa ovim!? Na ovogodišnjem Bilderberg sastanku u Drezdenu, Kina je bila tema broj jedan. Na zvaničnom sajtu Bilderberg grupe, odmah posle tačke "aktuelna dešavanja", pomalo iznenađujuće, nije Rusija, nego je stavljena Kina. Rusija kao tema je stavljena tek na četvrto mesto. Pravda je i tada pisalada je sasvim moguće da ćemo biti svedoci da se "sukob Zapada i Kine" odvija preko Srbije, obzirom da je Srbija jedini zvanični strateški partner Kine u Evropi. Izvor: Tanjug / Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA