Najnovije

PRVI ZA ODSTREL: Ovaj mladić je najveća pretnja Kim DŽong Unu! (FOTO/VIDEO)

Pošto je ranije ove godine na malezijskom aerodromu ubijen njegov polubrat, Kim DŽong Unu najveću pretnju za poziciju vođe predstavlja njegov 21-godišnji nećak.

Kim DŽong Un (Foto: Sinhua)

Kim Han Sol, tvrdi kako ga život proveden u begu i skrivanju neopisivo frustrira i da je zbog svega počeo da pije. Prema više različitih izvora, Kim Han Sol je pod visokim stepenom zaštite zajedno sa svojom porodicom.
- On ljudima govori da mu je drago što mu je porodica na sigurnom, ali da ga čitav program zaštite guši - navode mediji.
Kim Han Sol, zajedno sa svojom majkom Ri Hje Kjong i devetnaestogodišnjom sestrom Kim Sol Hui, u begu je od kako je njegov otac, Kim DŽong Nam, ubijen u Kuala Lumpuru.
Tačna lokacija Kim DŽong Namove porodice nije poznata. Nekoliko zemalja ponudilo im je zaštitu, ali navodno ih sada čuva organizacija sačinjena od severnokorejskih disidenata.
Kim Han Sol je poslednji živi muški potomak dinastije koji je u direktnom krvnom srodstvu s osnivačem Severne Koreje Kim Il Sungom i Kim DŽong Ilom, što ga čini direktnom pretnjom Kim DŽong Unu kojem je eliminisanje sličnih "pretnji" standardna praksa još otkako je došao na vlast 2011.
U intervjuu za finske medije 2012. godine, Han Sol je kritikovao režim Severne Koreje rekavši kako sanja da se jednog dana vrati u domovinu i "popravi stvari".
U tom periodu Han Sol je pohađao međunarodne škole u Bosni i Francuskoj, piše Korea Herald.
"Volstrit žurnal" ranije ovog meseca je izvestio da je severnokorejski režim možda već ciljao Han Sola, kao i da je bilo "pokušaja više strana da se umešaju" dok se porodica evakuisala iz Makaoa.
Izvor američkog lista tvrdi da je Kanada bila među državama koje su odbile da pomognu porodici u izgnanstvu.
Severna Koreja pozvala Iran da se udruže protiv Amerike. Pročitajte OVDE sve o tome.
Izvor: Net.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li je Kim Han Sol budući lider Severne Koreje?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA