Najnovije

SATIRANJE U KORENU: Elitne snage Sirijske armije mrve teroriste u Deir Ez Zoru! (VIDEO/MAPA)

Nakon intenzivne operacije, elitne jedinice Sirijske arapske armije oslobodile su čitavu južnu industrijsku zonu Deir Ez Zora.

Suheil Al Hasan predvodi operaciju za konačno oslobođenje Deir Ez Zora (Ilustracija: Pravda)

Nepuna 24 sata nakon što su pripadnici Tigrovih snaga i 4. mehanizovane divizije probili odbrambene linije Islamske države u južnoj industrijskoj zoni, objavljeno je i konačno oslobođenje ovog dela grada. Od početka akcije, elitne snage su se zaustavile samo na nekoliko časova tokom noći, kako bi front prepustili helikopterima, koji su u žestokoj akciji razbili teroristička gnezda. Ruski Ruptli zabeležio je kadrove bitke za industrijsku zonu: Južna industrijska zona je područje Deir Ez Zora koje je bilo poprište najvećeg broja bitaka između SAA i terorista tokom prethodnih godina rata. Oslobađanje ovog područja bilo je ključno za operacije koje se vode na adi Sakr, na kojoj je nedavno život izgubio legendarni general Isam Zahredin.
Osim toga, sirijske snage su tokom dana izvršile pritisak na odbrambene linije ID-a i na severozapadnom delu terorističkog džepa, u gradskoj četvrti Harabiš. U izveštaju koji je poslao jedan od komandira Tigrovih snaga na terenu, a koji je današnji dan označio kao najuspešniji do sada u operacijama za oslobođenje Deir Ez Zora, navodi se da je SAA uspešno napredovala čitav kilometar unutar Harabiša. Nastavak operacija za konačno oslobođenje pokrajinske prestonice Deir Ez Zora, nastaviće se u ranim jutarnjim časovima. Pogledajte mapu današnjih uspeha koju su objavile Tigrove snage:

Sirijske snage na korak su od oslobađanja avio-stanice T2. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Suheil al Hasan - Tigar juče je prezentovao zarobljeno američko oružje u Deir Ez Zoru:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA