Najnovije

UDRUŽENIM SNAGAMA: Ruski avioni bombarduju džihadiste dok SAA napreduje na severoistoku Hame

Ruski avioni započeli su veliku operaciju bombardovanja džihadista u severoistočnom delu provincije Hama u znak podrške kontinuiranoj ofanzivi pro-vladinih snaga širom regiona.

Borbe u Siriji (Foto: Amn)

Prema vojnim izvorima povezanim sa vojskom, Rusi su pojačali svoja dejstva protiv Hajat Tahrir Al Šam (sirijski ogranak Al-Kaide) koji su bili utvrđeni u naseljima Al Maslukija i Al Samakija, što je omogućilo i sirijskoj armiji da napreduje na zemlji.
Neki izvori navode da koriste i termobarične bombe, povišene moći vazduh-zemlja. Predstavljaju najjače ne-nuklearno oružje na svetu i nazivaju se još „ocem svih bombi“.  Teška je 7.100 kilograma i eksplodira u radijusu od 300 metara, ekvivalentno snazi 44 tona TNT-a, koristeći novi tip eksploziva.
Do sada je SAA oslobodila pet gradova i sela na severoistoku Hame od početka njihove ofanzivne operacije od pre samo nedelju dana.
Ranije je objavljeno da je jedna od najelitnijih pro-vladinih paravojnih formacija sada posvećena borbi protiv militanta povezanih sa Al Kaidom na severoistoku Hame, koji pokazuje da nastavlja da se širi opseg operacije sirijske armije. A kakve se to žestoke borbe vode u Deir ez Zoru, pogledajte OVDE video i mapu.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako se vode borbe u pustinji.

Bonus video

Pogledajte kako se dejstvuje pomoću daljinskog upravljača senzorske vatre.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA