Najnovije

Dačić: Srbija ne uvodi sankcije prijateljima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ispričao je u intervjuu za list „Izvestija“ šta smatra „najsvetlijim primerom dvostrukih standarda i licemerja svetske politike“.

Dačić (Foto: Sinhua)

„Svetski centri moći su se zaigrali kada su mislili da je moguće prekrajati granice na Balkanu, jer ovaj region nije deo EU. To je jedan od najsvetlijih primera dvostrukih standarda i licemerja svetske politike“, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije.
Srpski šef diplomatije je dodao da će Beograd ostati pristalica evropskih principa i demokratije, ali neće žrtvovati svoju nezavisnost.
„Nastavićemo da se borimo za svoju budućnost, sarađujemo sa našim susedima i pokušamo da rešimo problem“, rekao je Dačić.
Na pitanje da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji na zahtev Zapada, Dačić je odgovorio:
„Mi sa Rusijom želimo da održavamo sveobuhvatnu saradnju i prijateljske odnose u političkoj i ekonomskoj oblasti, nauci, kulturi, obrazovanju, kao i u pitanjima odbrane, bezbednosti i vojne industrije. I nastavićemo to i ubuduće. Stoga će Srbija ostati dosledna u svojoj politici i neće se pridružiti evropskim antiruskim sankcijama. Štaviše, nadamo se i želimo što skorije ukidanje sankcija Rusiji“.
Srpski ministar je dodao da se Srbija suočava sa posledicama svoje odluke.
„Srbija želi u EU, ali nikada nećemo ići protiv sopstvenih nacionalnih interesa i nikada neće uvesti sankcije protiv prijatelja“, istakao je Dačić.
Amerikanci ucenjivali Putina, a on ih je oduvao. Zašto nije bilo razgovora lidera SAD i Rusije pročitajte OVDE.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić:Zapadu je normalno da neko ubija Srbe
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA