Najnovije

ISKUSTVO SA FRONTA: Sirijci oduševljeni starim ruskim tenkovima - efikasniji su i od Leoparda?! (VIDEO)

Ruski tenkovi T-62M koji su nedavno dopremljeni u Siriju dočekani su sa velikom radošću od strane vojske i oficira Sirijske arapske armije.

T-62M u Siriji (Foto: SAA)

Prema tvrdnjama sirijskih oficira, na frontu se potvrdilo da su se u borbi bolje pokazali jedan tako pouzdan tenk i dobra posada od mnogo modernijih i daleko skupljih tenkova kao što je Leopard 2A4, čije su ljušture Turci posejali po frontu oko Al Baba.   Rusija je dopremila Siriji veći kontigent tenkova T-62M koji će na frontu zameniti starije modele T-54 i T-55. Neki od tenkova već su se našli na frontu, dok je većina poslata na ugradnju sistema razvijenih u ratnoj radionici sirijskih vojnih inžinjera. Jedno od takvih unapređenja možete da vidite OVDE.
Iskustva sa turskim Leopardima, tvrde sirijski oficiri, pokazala su da težak oklop na tenkovima gubi funkciju čak i pred starijim modelima protivtenkovskih sistema, a da su sistemi ranog onemogućavanja dejstva protivtenkovskih oruđa, manevarske sposobnosti na svim vrstama terena i pouzdanost motora osnovne karakteristike za uspešno dejstvo tenkovskih jedinica na frontu.  Pogledajte jedan od snimaka koji pokazuju kako T-62 izdržava udar navođenih raketa u Siriji: Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA