Najnovije

VIKILIKS DOKAZAO: Evo kako nas Amerikanci i Britanci špijuniraju

Dok televizor izgleda kao da je ugašen, obaveštajci imaju "pristup" vašoj kući.

Špijun (Foto: Pixabay)

Obaveštajni agenti iz SAD i Velike Britanije sarađivali su u hakovanju pametnih televizora u operaciji “Uplakani anđeo” koja je dobila ime po čudovištu iz popularne britanske serije "Doktor Hu". Jedan od brojnih tajnih dokumenata, za koje Vikiliks tvrdi je dobijen iz sigurne mreže CIA, detaljno opisuje operaciju koja je usmerena na "Samsung" pametne televizore. 

Navodno, virus je omogućio agentima da preuzmu kontrolu nad televizorom i dok njegovim vlasnicima izgleda da je ugašen.

Ali, u stvarnosti uređaj je ostajao uključen, zajedno sa ugrađenim mikrofonom koji se nikada nije gasio.

Inače, "Samsung" televizori sadrže mikrofone koji omogućavaju korisnicima da kontrolišu uređaj putem glasa. Kako prenosi ''Miror'', virus je proizveden u zajedničkoj akciji CIA i MI5 još 2014. godine.
"Uplakani anđeli", po kojima je operacija ponela ime, izmišljena su stvorenja iz poznate britanske serije "Doktor Hu", koja izgledaju kao kamene statue dok ih gledate, ali kada okrenete leđa postaju smrtonosne zveri. Na drugim mestima u 8.761 objavljenih tajnih dokumenata, Vikiliks je objavio detalje o operacijama praćenja svih "Epl" uređaja uključujući "ajfon" i "android" pametne telefone i tablete.  Između ostalog, u izveštajima se navodi da metode i tehnologije koje koriste omogućavaju agentima obaveštajnih službi da čitaju privatne poruke korisnika bez problema. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA