Najnovije

Obradović: Šešelj i Čanak odlučuju o sudbini predsedničkih izbora

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je danas, na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, da vladajuća koalicija u Republičkoj izbornoj komisiji nema većinu za usvajanje rezultata glasanja na predsedničkim izborima u Srbiji.

Boško Obradović (Foto: Dveri)

Obradović kaže "SNS i svi njeni sateliti na vlasti (SPS, SDPS, PUPS, SVM, računajući i predsedničkog kandidata Miroslava Parovića), nemaju većinu u RIK-u". - Da bi uopšte izglasali konačne pokradene rezultate predsedničkih izbora, moraju kupiti nekoga od članova RIK-a iz redova opozicije. Ako protiv izborne krađe glasaju članovi RIK-a iz redova Dveri, DSS, DJB, DS, SDS, kao i opozicionih predsedničkih kandidata: Saše Jankovića, Vuka Jeremića, Milana Stamatovića i Luke Maksimovića, onda će o sudbini predsedničkih izbora odlučivati članovi RIK-a koje su postavili Vojislav Šešelj i Nenad Čanak. Bez njihovih predstavnika u RIK-u nema većine za proglašavanje konačnih rezultata predsedničkih izbora i izbori moraju biti poništeni i ponovljeni, ističe lider "Dveri" na čijoj je internet stranici objavljeno i saopštenje u kojem je između ostalog i ovo: - Čedomir Jovanović nije opozicija, već deo Vučićeve vlasti. Iza Vučićeve predsedničke kandidature stala je cela vlast, ali to nije dovoljno da bi pokrali izbore. Za novi pokušaj izborne krađe potreban im je saučesnik iz redova opozicije. Ko će to biti?
Obradović je rekao i da Dveri ne priznaju Aleksandra Vučića kao predsednika Srbije i ponovio da su izbori pokradeni i da ne treba da bude novih dok se ne ispune osnovni uslovi za fer i demokratske izbore - promena biračkog spiska, smena članova RIK i REM. Dodao je i da uprkos nastavku rada Parlamenta zakazanog za 19.april, ne odustaje od zahteva za smenom predsednice Maje Gojković. A šta Vučić kaže o video snimku navodne krađe glasova koji trese Srbiju pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA