Najnovije

ZVER SA 90 AVIONA: Pogledajte kako će izgledati novi ruski nosač aviona! (VIDEO)

Štorm će moći da ugosti 90 borbenih aviona i koštaće neverovatnih 17.5 milijardi dolara.

Novi ruski nosač aviona (Foto: Jutjub)

Rusija navodno planira da izgradi „najveći nosač aviona na svetu“, piše britanski Independent, kako bi mogla da se nadmeće sa američkim brodovima klase Nimic. Ruski nosač Štorm moći će da nosi i do 90 lovaca, a koštaće čak 17.5 milijardi dolara.
Poznato pod nazivom „Projekat 23E000E“, plovilo bi trebalo da bude spremno za upotrebu do 2030. Međutim, da li će to zaista biti najveći nosač aviona na svetu kao što Moskva tvrdi, ostaje otvoreno pitanje.
Britanski sajt navodi kako će specifikacije ruskog Štorma nalikovati američkim brodovima klase Nimic, pre svega nosaču USS DŽerald Ford.
Prema ruskom planu površina broda će biti jednaka veličini tri fudbalska terena, a prostora će biti dovoljno za 4.000 članova posade.
Za razliku od nosača Admirala Kuznjecova na koji se Rusija trenutno oslanja, a koji pokreću parni motori, novi brod će imati nuklearni pogon. Osim toga, zbog svoje veličine nosač će navodno imati i svoj poštanski broj. Pogledajte OVDE kako su Englezi zapretili Asadu. Izvor: NJuzvik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA