Najnovije

SMRTONOSNI VOZNI PARK: Iračka policija zaplenila više od deset "auto-bombi" ID! (FOTO)

DAMASK - Islamskoj državi izgleda da ponestaje volontera bombaša samoubica u Mosulu, jer je iračka federalna policija zaplenila veliku fabriku auto-bombi u novooslobođenom "17. Tamuz" okrugu na severozapadu ovog, posle Bagdada i Basre, trećeg najvećeg iračkog grada.

Irak, pripadnici vojske u borbama za Mosul (Foto: Jutjub)

Nakon što je otkriveno više od desetak kompletno gotovih "bombi automobila", na brzinu su ih prebacili u pozadinu fronta, na hitnu demontažu, da bi se tako izbegle eventualne komplikacije koje prate potencijalni protivnapadi ID.

(Bogata zaplena "modifikovanih bombi na točkovima"; Foto: Al-Masdar News) Pre nego što je bila opkolila Mosul, krajem prošle godine, ID je povukla sva svoja oklopna vozila i tenkove u Siriju. Umesto toga, njeni komandanti su se oslanjali na modifikovana civilna vozila koja su funkcionisala kao smrtonosne mobilne bombe.

(Teroristi su prilično "maštoviti" u dizajnu; Foto: Al-Masdar News) Trenutno, stanje na terenu kaže da Islamska država kontroliše samo tri naselja na zapadnom delu reke Tigris.

(Pustinjske auto-bombe; Foto: Al-Masdar News) U međuvremenu, antiterorističke jedinice, 9. i 15. divizije su oslobođene svojih dužnosti u Mosulu, jer su blizu okončanja operacija.

(Irački mediji kažu da ID ponestaje volontera samoubica; Foto: Al-Masdar News) Pogledajte OVDE putem videa i mape, kako je nastavljen prodor uz jordansku granicu.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Naoružanje i oprema iračke armije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA