Najnovije

UKRAJINCI IZGINULI KOD SVETLODARSKA: Borci LNR pobili sabotere, Kijev diže svoje mrtve u nebesa (VIDEO)

Tri Ukrajinska vojnika ubijena su na području Svetlodarska prilikom neuspelog pokušaja da prodru kroz vojske Narodne Republike Lugansk blizu ključnog grada Debaljceva, saopštio je juče Medija centar LNR.

Snimak sa zaplenjenog telefona (foto: Jutjub printskrin)

Predstavnik vojske LNR, Andrej Maročko, izjavio je da je grupa od četiri ukrajinskih vojnih lica pokušala da se kreće se ušunja u oblast koju drže snage LNR, sa ciljem sprovođenja sabotaže. Ali na jednom od kontrolnih punktova primetile su ih jedinice LNR. Kao rezultat otvaranja vatre, trojica ukrajinskih vojnika su ubijeni, a jedan je ranjen. Borci LNR su zarobili tri automatske puške i drugu opremu.
Sa druge strane, prokijevski izveštaji navode da su trojica ukrajinskih vojnika poginuli u pokušaju da spasu ranjenog saborca. Ipak, nije rečeno kako je taj vojnik ranjen. 
"Trojica naših momaka, spasavajući svog ranjenog zakletog brata, herojski su poginuli na području Svetlodarska. Jedan od njih, koji je bio ranjen, aktivirao je ručnu bombu, kako ne bi bio zarobljen, kao i sa ciljem da ubije neprijatelje. Umro je na licu mesta", navedeno je Fejsbuk stranici pres centra štaba Ukrajinske vojske. Litvanci bi da otmu Rusiji Kalinjingrad, zovu i EU u pomoć, o tome opširnije OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA