Najnovije

AMERIČKI SENATOR ZAGRMEO: Dokle ćemo pomagati Saudijce, glavne izvoznike džihada i mržnje prema hrišćanima i Jevrejima! (VIDEO)

Američki senator za Kentaki Pol Rand pobunio se u utorak u senatu u Vašingtonu protiv prodaje američkog oružja Saudijskoj Arabiji, rekavši da on "ne bi prodao ni pušku, a još manje precizno vođene projektile".

Senator Rand Pol (foto: Jutjub printskrin)

Pol je istakao da je humanitarna kriza u Jemenu "možda gora od one u Siriji". 
On je glad u jemenu uporedio sa onim "biblijskih razmera", jer 17 miliona ljudi živi na ivici umiranja od gladi. On je rekao da je ta situacija stvorena bez želje Amerike, ali je uzrokovana njenim oružjem.  - Imamo šansu da kažemo Saudijskoj Arabiji da je dosta bilo. Treba li da dajemo Saudijskoj Arabiji novac ili oružje? Šta je Saudijska Arabija bila poslednjih 30 godina? Bili su izvoznik džihadističke filozofije broj jedan, broj jedan izvoznik "Hajde da mrzimo Ameriku" i "Hajde da mrzimo jevrejsko-hrišćansku tradiciju i etiku" - upozorio je Pol. On je zaključio da to dolazi iz Saudijske Arabije.  - Oni to uče u školama u našoj zemlji, uče u školama u Indoneziji, oni kvare islam širom sveta. I mi ćemo ima dati oružje? Mislim da je to velika, velika greška - upozorio je senator. Pol je rekao da će, zajedno s američkim senatorom za Konektikat Krisom Marfijem, predložiti zakon kojim će se obustaviti buduća prodaja kontingenata oružja saudijskim militaristima umešanim u građanski rat u Jemenu. "Amerikanci su sišli s uma", kaže ruski ekspert govoreći o naoružanju SAD, opširnije OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA