Najnovije

BLICKRIG U DARAJI: Sirijska armija oslobodila trećinu ključnog naselja! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija i njeni saveznici u velikom su naletu kroz urbanu sredinu Daraje, gde protiv sebe imaju udružene teroriste sirijske Al Kaide i "pobunjeničke" koalicije, na ovom frontu sastavljene od preko 50 organizacija.

Daraja (Foto: JuTjub, Pravda)

Nakon što su tokom prethodna dva dana oslobodili oko trećine naselja Al Nazin u jugozapadnoj pokrajinskoj prestonici Daraji, pripadnici Sirijske arapske armije nastavili su napredovnje prema glavnom štabu sirijske al Kaide u tom gradu. Prodor oklopnih i pešadijskih jedinica u velikoj meri olakšalo je dejstvo artiljerijsko-raketnih i vazduhoplovnih jedinica, koje već devet dana neprestano udaraju po terorističkim položajima u Al Nazinu i Al Baladu. Sa druge strane, pripadnici tzv. "Slobodne sirijske armije", koji na fronu u Daraji ratuju rame uz rame sa sirijskom al Kaidom ispalili su rakete "grad" na avio bazu Mardž al Rahil, a tokom prethodna dva dana izveli su i veliki broj drugih granatiranja iz odmazde zbog gubitka položaja u Daraji.

Tigrove snage na severu Sirije, osim borbe sa Islamskom državom, primorane su i da ostrpe oružane provokacije nervoznih Kurda. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA