Najnovije

AMERIKANCI POLUDELI: Zahtevaju od Turske da ne kupuje S-400!

SAD pokušavaju svim sredstvima da pritisnu Tursku, kako bi Ankara odlučila da ne kupuje ruske raketne sisteme S-400, saopštava većina turskih medija.

S-400 (foto: Sputnik video printskrin)

Bivši turski ambasador u SAD Faruk Logoglu za Sputnjik ističe da je opštepoznato da Vašington pokušava da ubedi Ankaru da ne kupuje ruske sisteme.
„Predstavnici Severnoatlantske alijanse sumnjaju da ruski sistemi PVO mogu da budu integrisani sa kompleksima koje koristi NATO.“
Kako bi pokušali da spreče tu vrlo perspektivnu isporuku raketnih sistema, zapadne zemlje pribegavaju pritisku, ali po mišljenju Logoglua, ta metoda uticaja se neće odraziti na konačnu odluku Ankare.
„Delovanje država-članica Alijanse neće uticati na rezultat rusko-turskih pregovora u vezi sa mogućom nabavkom sistema S-400. Ne tvrdim da će Turska na kraju zaista i kupiti ruski zenitni kompleks. Ugovor još nije potpisan“, iskren je Logoglu.
Bivši ambasador Turske u SAD ipak naglašava da ako Ankara reši da kupi rusko oružje, ona svakako neće odustati od svoje odluke samo zato što od nje to zahteva NATO. Ipak, Amerikanci su zadivljeni šta sve radi Suhoj 35 u vazduhu, opširnije OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski S-400 Trijumf pokazuje svoju moć
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA