Najnovije

STAMATOVIĆ MIHAJLOVIĆEVOJ: Srećan sam što vas je odbio Brisel kome ste besramno nudili Ponikve!

Milan Stamatović, predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS), povodom najnovijih optužbi ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović o tome da nije tačna informacija da će se na Ponikvama graditi strani humanitarni centar i da iza takvih informacija stoje "neki lokalni lideri, šerifi" kaže:

Milan Stamatović (Foto:Jutjub)

- Nisam ja izmislio priču da je antiruski lobi u vrhu države smislio perfidan način da Srbija odbije zahtev Rusije za davanje diplomatskog statusa Srpsko-ruskom humanitarnom centru na niškom aerodromu, tako što će našim NATO okupatorima ponuditi da sličan centar otvore na Aerodromu "Ponikve" i nisam ja, nego su Vučićevi pioni u Vladi Srbije, za samo tri dana, zabili najmanje tri autogola u našim viševekovnim bratskim odnosima sa Rusima - izjavio je Stamatović.
- S istinom o "Ponikvama" stvari ovako stoje: Najpre je Vučić lično, u kampanji za prošle parlamentarne izbore, obećao da će "Ponikve" biti otvorene za saobraćaj do avgusta prošle godine, a onda je njegova vlast u Užicu, sprečavala svaku inicijativu ostalih lokalnih samouprava Zapadne Srbije koje su htele da, iz svojih sredstava, isfinansiraju stavljanje u komercijalni pogon ove naše vazdušne kapije u svet. Drugo, direktor Aerodroma juče je potvrdio da su "Ponikve" konkurisale kod EU za izgradnju centra za vanredne situacije koji bi pokrivao Zapadnu Srbiju, istočnu BiH i severnu Crnu Goru, a projekat su, po njegovim rečima, podržali i predstavnici američke ambasade. Treće, (naprednjačko) rukovodstvo Užica koje formalno upravlja Aerodromom poručilo je da, blanko, podržava sve što Vlada Srbije odluči u vezi sa "Ponikvama". I na kraju, najvažnije: iz kabineta komesarke EU za spoljnu politiku i bezbednost danas je potvrđeno da je Aerodrom "Ponikve" aplicirao za EU sredstva sa projektom "Reakcije na rizike iz vode i vazduha", ali, na moje veliko zadovoljstvo, Brisel ga finansijski nije podržao - objasnio je.
- Molim Boga da, na kraju, posle cele ove antiruske kampanje koja se vodi iz samog vrha ovdašnje vlasti, zvanična Rusija ne zaključi "ako Srbi sami sebi ne žele da pomognu, zašto bi im Rusija pomagala", pa da nam, onda, ni sva pokajanja i izvinjenja ruskom ambasadoru na koja, tri dana zaredom, idu ministar odbrane, premijerka i predsednik Republike, pa ni tzv. stenogrami antisrpskog intervjua koji je Brnabićeva dala "Blumbergu", neće pomoći - zaključio je prvi čovek Zdrave Srbije.
Pročitajte OVDE šta je Stamatović rekao, bez čega ćemo još ostati osim bez Kosova?
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Srpsko-ruski humanitarni Centar-Nemiri koji se šire Balkanom.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA