Najnovije

NA IVICI VAZDUŠNOG SUKOBA: Španci i Finci presreli Ruse!

MOSKVA / BRISEL – Borbeni avioni Španije i Finske presreli su tri ruska aviona koja su letela u blizini vazdušnog prostora Estonije, saopštio je NATO. Rusko ministarstvo odbrane saopštava da je njihove avione lovac NATO-a pratio na bezbednoj distanci oko minut.

Borbena avijacija (Foto: Jutjub)

Ruske letelice identifikovane su kao dva aviona „mig 31“ i jedan transportni avion „antonov AN-26“, dodaje NATO.
Za presretanje su podignuta dva španska aviona F-18 iz vazduhoplovne baze Amari u Estoniji, a podignuti su i finski avioni, preneo je Rojters.
Oglasilo se i rusko Ministarstvo odbrane. Saopštavaju da je njihove avione pratio lovac NATO-a F-18 dok su leteli iznad međunarodnih teritorijalnih voda Baltika.
„Dok su ruski avioni leteli iznad neutralnih teritorijalnih voda Baltičkog mora, lovac NATO-a F-18 približio se ruskim avionima i pratio ih na bezbednoj distanci oko minut. Kasnije je promenio kurs i odleteo u pravcu vazdušnog prostora jedne baltičke države“, saopštilo je ministarstvo, prenosi agencija Tas.
Poslednjih godina povećao se broj ruskih aviona koje je presreo NATO usled povećanih napetosti između Zapada i Moskve zbog ukrajinske krize. Pročitajte i zašto su nadomak konflikta Kina i Indija OVDE
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Pogledajte najnoviji MIG-35
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA