Najnovije

ODLUČUJUĆI JURIŠ: Tigrove snage i Sinovi Rake rasteruju teroriste sa obale Eufrata! (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) nastavila je operacije u cilju povratka teritorije izgubljene u iznenadnoj ofanzivi Islamske države (ID) na jugoistoku sirijske pokrajine Rake.

Tigrove snage u akciji (Foto: public)

Predvođenih jedinicom za hitne intervencije Tigrovih snaga, i uz podršku velikog broja dobrovoljaca iz lokalnih plemena, sirijske snage izvršile su udar na položaje terorista u blizini nedavno oslobođenog grada Ganam Ali. U snažnom jurišu vojnih jedinica lojalnih Damasku pregaženi su preostali položaji koje su teroristi ID-a zauzeli ranije ove nedelje, tvrde vojni izvori sirijskih medija. Kako navode, do podneva (po lokalnom vremenu), ponovo su oslobođeni Sabka i Huvajdža, a do kraja dana treba očekivati da SAA povrati kontrolu nad zapadnom obalom Eufrata, sve do međupokrajinske granice sa Deir Ez Zorom.  Sirijski vojnici objavili susnimke na kojima je prikazano područje oslobođeno u jučerašnjim operacijama:
Porazom Islamske države, po svemu sudeći, neće biti okončan rat u Siriji, pošto se iz pepela diže druga teroristička organizacija, koje preti da postane i veći problem od "kalifata". Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ukajribat, terorističko uporište u centralnoj Siriji, se pokazao kao tvrd orah za sirijske snage i njihove saveznike. Pogledajte reportažu ruske agencije ANNA:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA