Najnovije

DODIK: Deklaracija u parlamentima Srpske i Srbije u novembru

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da rad na deklaraciji o opstanku srpskog naroda dobro napreduje i da bi tekst trebalo da bude usvojen u parlamentima Srbije i Srpske u novembru.

Dodik (Foto: Jutjub)

- Želimo da dođemo do najboljeg mogućeg dokumenta i zato ćemo u celi proces uključiti veliki broj ljudi koji imaju šta da kažu o položaju i budućnosti Srba na ovim prostorima - naglasio je Dodik.
Predsednik Srpske je rekao za Večernje novosti da timovi iz Srbije i Republike Srpske intenzivno rade na tome.
On je naveo da će se pre završetka dokumenta, najverovatnije, još jednom sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i političkim predstavnicima Srba iz regiona.
Kada je reč o referendumu o statusu Republike Srpske, Dodik je ponovio da bi to u ovom trenutku dovelo do podela u društvu, a da se to želi izbeći.
Dodik, koji je lider SNSD-a, rekao je da SNSD kao odgovorna partija to želi izbeći, ceneći međunarodne okolnosti i izostanak konsenzusa ključnih političkih igrača.
- Odgodićemo razmatranje tog pitanja - rekao je Dodik i podsetio na odluku Sabora SNSD da se do kraja ove godine procene uslovi za moguće održavanje referenduma.
Prema njegovim rečima, ni SDS, ni PDP, ni Dragan Čavić ne žele samostalnost Srpske.
- Uslovi za izjašnjavanje u 2018. godini nisu stvoreni, ali nastavićemo da tražimo konsenzus oko svih pitanja važnih za Srpsku, pa i oko ovog - poručio je predsednik Srpske. Rat u Siriji se bliži kraju, a koji je poslednji podli manevar Amera protiv Asada i Rusije pročitajte OVDE.
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dodik: U BiH na sceni proces fingiranja uslova za stvaranje novog političkog uređenja
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA