Najnovije

Mali: Ponosan sam na sva gradilišta u prestonici

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da zna da je u pojedinim delovima grada zbog radova usporen saobraćaj, ali je dodao da će radovi biti završeni za mesec-dva i zamolio građane za malo strpljenja.

Siniša Mali (Foto: Jutjub)

Mali je dodao da je ponosan na sva gradilišta u prestonici, jer se na tim potezima nije radilo decenijama.
"Kada majstorima vidimo leđa, biće nam kuća lepša, a Beograd je dom svih nas", rekao je Mali, a saopštila Gradska uprava.
Gradonačelnik kaže da je u razgovorima sa građanima uvideo da nije problem što se radi, jer znaju da se na rekonstrukciju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja čekalo više od 15 godina, a na obnovu Brankovog mosta četiri decenije.
"Po prvi put imamo toliki broj gradilišta jer su neophodni, a ne zato što je nekome palo na pamet da to radi. Zbog svega se stvara privid da negde ne može da se prođe, ali saobraćaj funkcioniše, usporeno ali funkcioniše", rekao je Mali i apelovao na građane da više koriste javni gradski prevoz.
Mali je rekao da je MUP dodatno angažavao oko 1.500 policajaca zaduženih za bezbednost dece u Beogradu.
"Želim da svi zajedno prođemo kroz ovaj period što bezbolnije, ali i da se polako kao stanovnici ovog grada navikavamo na velik broj gradilišta u narednim godinama, s obzirom da u prethodnih 15 do 20 godina mnogo toga nije urađeno", rekao je Mali.
On je dodao da je grad je stabilizovao svoje javne finansije i obezbedio novac za rekonstrukciju ulica, vodovodne i kanalizacione mreže, toplovod i uređenje fasada.
"Ipak, izluđuje me da pojedinci, kada sredimo neku fasadu, a do sada smo ih sredili više od 200, upropaste je grafitima ili pospu deterdžent u fontanu, kako je to urađeno pre neki dan. Ne znam kako to da nazovem nego kao političko ludilo opozicije, koja umesto da nas napada verbalno, ona se služi ovakvim metodama kao nekim vidom protesta i političke borbe", ukazao je Mali.
Govoreći o gradilištu "Beograd na vodi", Mali je rekao da se nikada intezivnije nije radilo na tom projektu, s obzirom na broj radnika i broj gradilišta.
Trenutno se, kaže, izvode radovi na četiri stambene kule, do kraja oktobra će biti završena fasada na prve dve zgrade, a u aprilu naredne godine očekuju se i prvi stanari.
"Veoma sam ponosan na taj projekat, koji je potpuno podstakao našu građevinsku industriju. Polako, ali sigurno ispunjavamo obećano za prvu fazu radova "Beograda na vodi", rekao je Mali. Zašto je Nikita Hruščov predao Krim Ukrajini pročitajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mali: „Beograd na vodi“ najbolji ugovor za Beograd i Srbiju
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA