Najnovije

Patrijarh Irinej: Nema podela u SPC oko pitanja Kosmeta

NJegova svetost patrijarh srpski Irinej izjavio je da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne postoji podela oko dijaloga o Kosovu i Metohiji, da je opštepoznat stav Crkve o srpskoj svetoj zemlji, kao i da čvrsto veruje da po tom pitanju neće biti razmimoilaženja.

Sveti Arhijerejski Sabor Srpske Pravoslavne Crkve (Foto: spc.rs)

On je u izjavi za "Večernje novosti" odbio spekulacije o podeli u SPC oko kosmetskog pitanja, koje su se ovih dana pojavile u pojedinim medijima, nakon optužbi mitropolita primorsko-crnogorskog Amfilohija na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića. List navodi da je patrijarh Irinej kategoričan u stavu da je srpskom narodu u celini neophodno jedinstvo na svim poljima i to ne samo u razrešavanju komplikovanog kosovskog čvora.
Medijske spekulacije o podelama unutar SPC oko Kosmeta počele su nakon izjave mitropolita Amfilohija da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića "vodi ka prodaji Kosova" i poruke patrijarha Irineja da se predsednik Srbije Vučić "lavovski bori" za Srbiju. Kako razapinju mitropolita amfilohija, pogledajte OVDE. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pismo vladike Atanasija patrijarhu Irineju
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA