Najnovije

SVAKI METAR ZLATA VREDAN: Sirijska vojska uz teške muke probija linije džihadista u oblasti Kasr Šeik Husein!

Sirijska arapska armija (SAA) nastavila je napade u regionu Al-Safe u južnoj Siriji, danas, nakon žestoke borbe sa Islamskom državom.

Sirijska vojska (Foto: SANA)

Sirijska arapska vojska predvođena Četvrtom oklopnom divizijom, napala je položaj Islamske države u važnom području Kasr Šeik Husein u Al-Safi. Sirijska arapska vojska uspela bi da postigne mali napredak u oblasti Kasr Šeik Husein nakon što je jutros napala snage Islamske državne.

Prema vojnom izvoru u gradu Suvejda, napad Sirijske arapske vojske rezultirao je uništavanjem nekoliko rovova i bunkera koje je Islamska država koristila u ovom nepristupačnom regionu u provinciji Suvejda u Siriji. Sirijska arapska vojska je sada proširila svoj napad na jugozapadnu osu regije Al-Safa, jer nastoji da razbije preostale teroriste u toj oblasti.

Izrael razočaran sastankom u Moskvi. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Napredovanje oružanih snaga sirijske vojske najviše otežava snažan otpor džihadista Islamske države, ali i prirodni uslovi u kojim se nalazi region Al Safa. Naime, pored ID, najveći neprijatelj vojnicima SAA su jako sunce i nepristipačni kameniti prostor u kome se odvijaju borbe.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA