Najnovije

OVOM RUSKOM PIŠTOLJU NEMA RAVNIH: Glok ide u penziju posle ovoga (VIDEO)

Koncern Kalašnjikov je proizveo novi model poluautomatskog pištolja pod oznakom PL-15, koji je zadovoljio ukuse mnogih stručnjaka i poznavalaca vatrenog oružja.

PL-15 (Foto: RIA Novosti)

Ispitivanja pištolja PL-15 na državnom nivou u Rusiji će biti završeno do kraja 2018. godine, a planira se njegovo uvođenje u vojno-policijsku upotrebu, čime će biti zamenjen čuveni Makarov, koji se u ruskim vojnim i policijskim službama koristi poslednjih 70 godina.na 

PL-15 (pištolj Lebedeva – prim. red.) je kao prototip prikazan na forumu Armija 2016. u Rusiji, a njemu je prethodio prototip sa oznakom PL-14, koji je izrađen 2015. godine.

Što se tiče karakteristika tehničkih PL-15, dužina cevi je 120 mm, a ukupna dužina pištolja je 207 mm. Postoji i varijanta sa produženom cevi za stavljanje prigušivača. Kalibar pištolja je 9h19 Parabelum, koji koristi većina policijskih službi na svetu, a kapacitet magacina je 15 metaka.

Prema gabaritima, PL-15 je pobedio čuveni austrijski Glok, koji je inače bio i osnova za stvaranje PL-15. Širina rukohvata u zadnjem delu je 28 mm, dok je u prednjem 21 mm. Osnovna težina pištolja je 800 grama.

Za razliku od Gloka, kod PL-15 nema većih zastoja tokom gađanja u vodi. Jednaki su im jedino materijali, tj. u osnovi je plastika koja doprinosi manjoj osnovnoj i ukupnoj težinio pištolja.

Ko će čuvati ukrajinska skladišta oružja, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA