Najnovije

SIRIJSKI NAROD NA GOLANU USTAO PROTIV IZRAELA: Vape za domovinom i zovu sirijsku vojsku da ih oslobodi!

Sirijski stanovnici na okupiranoj Golanskoj visoravni odbacili su najnovije izbore Izraela, izvestila je Sirijska novinska agencija SANA.

Sirijska vojska (Foto: SANA)

Prema izveštaju SANA, Sirijci na Golanskoj visoravni odbacili su zahtev Izraela za učešće na izborima na lokalnom nivou. Veliki broj Sirijaca u subotu je izašao na ulice gradova na Golanu u znak protesta protiv izraelskih izbora koji se održavaju ovog meseca.

- Oni su izrazili poštovanje njihovog sirijskog nacionalnog identiteta i odbacili ovaj opasan presedan, potvrdivši da će osloboditi Golan od okupatora bez obzira koliko je potrebno da se to učini - javlja agencija SANA.



Sirijac Hamad Sabra rekao je da Sirijci na Golanu odbacuju takve izbore, dodajući da "su oni Sirijci i da pripadaju domovini Siriji i kako ne prihvataju te izbore jer ih smatraju nametnutim".

Sa druge strane, Sirijac Hael Masud je rekao: – Ono što se naziva izbori lokalnih vlasti koje izraelske vlasti žele održati je opasan projekat i mi potvrđujemo da ćemo ostati sirijski Arapi na okupiranom sirijskom Golanu kojeg će osloboditi Sirijska arapska vojska pre ili kasnije. 

Izrael je započeo okupaciju Golanske visoravni tokom Šestodnevnog rata 1967. Oni nastavljaju da kontrolišu ovaj region, uprkos formalnom odbacivanju međunarodne zajednice da Izrael kontroliše to područje.

Islamska država žestoko udarila na Kurde na istoku Sirije. Pogledajte OVDE kakav haos su im napravili.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Druzi na Golanskoj visoravni traže dolazak sirijskih snaga

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA