Najnovije

AMERIKANCI PONOVO BOMBARDOVALI DEIR EZ ZOR! Ne haju za civilne žrtve, navodno pomažu u borbi protiv terorizma!

SAD ponovo udarile na Deir ez Zor. Prethodni napadi na tom području doveli su do toga da sirijska vlada zatraži od UN da reše ovaj problem, pošto je bilo izveštaja o upotrebi zabranjenog belog fosfora.

Američki avioni (Foto: US Air Forces)

Američki koalicioni avioni bombardovali ciljeve u gradu Al-Šafa u istočnoj sirijskoj provinciji Deir ez Zor. Ovo dolazi dva dana nakon drugog napada na selo Al-Susah kada je ubijeno 5 civila, uključujući dvoje dece.

Ranije ovog meseca, Damask je optužio Koaliciju pod vođstvom SAD-a za kršenje međunarodnog prava i zabrane ubijanja civila u pismu Ujedinjenim nacijama, rekavši da se Vašington ne bori protiv terorizma u zemlji. Ministarstvo inostranih poslova Sirije pozvalo je Ujedinjene nacije da pokrenu istragu o smrtonosnom napadu koji je izvršila Koalicija na Deir ez Zor, u kom je ubijeno 62 ljudi, a desetine ranjeno.

Izjava je usledila posle talasa bombardovanja grada Hajina, koje je, prema navodima sirijske novinske agencije SANA, uključilo korišćenje belog fosfora. Portparol koalicije negirao je upotrebu zabranjenog materijala. Koalicija pod vođstvom SAD-a operiše u Siriji protiv terorista od 2014. godine,i to bez ikakvog zvaničnog odobrenja od strane UN ili sirijske vlade.

Izraelska vojska sprovodi hapšenja na Golanskoj visoravni. Pogledajte OVDE zbog čega se to dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amerikanci i njihovi saveznici su koristili međunarodno zabranjeni beli fosfor u napadu na Deir ez Zor

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA