Najnovije

PALE MASKE! AMBASADA SAD U PRIŠTINI: Podržavamo Vojsku Kosova!

Ambasada SAD u Prištini saopštila je večeras da ta zemlja nastavlja da podržava tranziciju kosovskih bezbednosnih snaga u profesionalnu vojsku i dodaje da nijedna zemlja ne može "staviti veto" na ovu tranziciju, objavila je RTK, program na srpskom jeziku.

NATO, Kosovo (Foto: foto.nato)

- Sjedinjene Države nastavljaju da podržavaju disciplinovanu, transparentnu tranziciju KBS-a u profesionalnu, multietnicku NATO-interoperabilnu vojsku sa ograničenim mandatom teritorijane samoodbrane. Nijedna zemlja ne može "staviti veto" na ovu tranziciju - navodi se u odgovoru iz ambasade SAD na pitanje RTK2, kakav je stav americke administracije povodom usvajanja amandmana od strane Komisije za unutrašnje poslove kosovske skupštine na Nacrt zakona o transformaciji KBS u vojsku.

Iz Ambasade kažu i da pozivaju kosovske političke lidere da osiguraju da se taj proces nastavi na "inkluzivan nacin koji odražava multietnicku prirodu Kosova". 

- Od suštinskog je znacaja da Kosovo, od ovog trenutka pa nadalje, blisko koordinira sa NATO saveznicima i da se angažuje sa svim svojim građanima dok tranzicija napreduje - navedeno je u odgovoru za RTK2.

Pročitajte OVDE

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Za formiranje vojske Kosova potrebne ustavne promene.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA