Najnovije

"PREIGRAO SE": Kako je Zaev dobio šamar i da li su ga "izminirali" Makedonci ili Albanci? A Srbija? (VIDEO)

Emisija "Bez cenzure" obrađivala je temu "Srbija između Makedonije i BiH". Gosti emisije: Rada Trajković, predsednica NVO Evropskog pokreta, Mišel Zubenica, politički analitičar, Đorđe Vukadinović, politički analitičar i narodni poslanik, Dragan Petrović, naučni savetnik izneli su svoje mišljenje o "maskama koje su pale".

Jedan od gostiju emisije, Rada Trajković (Foto: Jutjub)

- Pokazalo se da svi sem Makedonaca čeznu za NATO, oni su se pokazali u dobrom svetlu, naš kompleks više vrednosti se pokazao kao neutemeljen u odnosu na Makedonce koji više drže do nacionalne svesti od Srba. Spontano su neizašli na referendum. Ta šargarepa zvana evroatlanske integracije nije im više tako privlačna. Da li se Zaev preigrao? Jeste i dobio je šamar, rekao je Vukadinović s kojim se nije složila Trajkovićeva.

- Mislim da Makedonci većinski žele taj put u evropske i atlanske integracije. Ne mislim da je referendum sabotiran od Makedonaca, jer dobar deo Albanaca nije izašao na referendum. Biračko telo albansko je razbijeno u smislu jedinstvenog predstavljanja na izborima, sem jedne partije Besa koja postaje prominentna i radi svoje poslove. Tu je i neiskren odnos partnera potpisnika. Sumnjam da bi grčki parlament usvojio promenu, za njih je Makedonija i dalje veliki problem, nešto ih je zadovoljilo ali šta će dalje. Mislim da će razrešenje biti sledeće godine na 70 godina NATO. Biće tu i novih pritisaka na Beograd...

A šta su još gosti pričali u emisiji, i kakve to veze ima sa Srbijom, pogledajte u videu.

Pročitajte OVDE zašto 400. 000 Turaka dolazi na Balkan da traži državljanstvo.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA