Najnovije

MOGERINI “DRŽI ŠARGAREPU”: EU podržava Kosovo na evropskom putu!

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji sastao se danas u Briselu sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, sa kojom je razgovarao o opštoj situaciji na Kosovu, putu evropskih integracija, sa posebnim akcentom na sprovođenje SSP-a i procesu liberalizacije viza.

Federika Mogerini (Foto: Jutjub)

Veselji je rekao da je Kosovo ispunilo sve kriterijume neophodne za liberalizaciju viza i sada, nakon pozitivne preporuke Evropske komisije i glasanja u Evropskom parlamentu, očekuje se donošenje pozitivne odluke u Savetu ministara EU tokom ove godine, prenosi RTK2.

Kako navode, Veselji je procenio da je članstvo Kosova u EU nacionalni cilj Kosova i da predstavlja politički konsenzus celokupnog političkog spektra na Kosovu.

Na ovom sastanku predsednik Skupštine je potvrdio institucionalni stav Kosova da se dijalogom reše otvorena pitanja sa svim susedima, posebno sa Srbijom izražavajući uverenje da će dijalog između Prištine i Beograda biti zaključen sa obostranim priznanjem.

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini je naglasila posvećenost Evropske unije da podrži Kosovo na evropskom putu, jačanju unutrašnjih kapaciteta i u olakšavanju dijaloga sa Srbijom.

Pročitajte OVDE kakvu smenu će tražiti Milorad Dodik.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kosovo je galimatijas iz koga ćemo teško izaći.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA