Najnovije

NA REDU SU RUSI: Pentagon objavio snimak uspešnog uništenja lažne nuklearne rakete, raketom SM-3 (VIDEO)

Pentagon je obavio spektakularnu probu, koju je objavio na Jutjubu. Naime, raketom su pogodili lažnu nuklearnu raketu na nebu!

Detalj sa probe gađanja nuklearne rakete (Foto: Jutjub)

26. oktobra, američka agencija za odbranu pokrenula je lažnu nuklearnu raketu srednjeg dometa iz pacifiškog raketnog objekta u Kauaiu na Havajima. Trenutak kasnije, razarač DŽon Fin je ispalio je specijalizovanog "presretača" SM-3 Block IIA- američko-japansku raketu dizajniranu da presretne neprijateljske.

SM-3 može da lansira sa kopna ili mora, a bio je osmišljen tako da presretne balističke rakete kratkog i srednjeg ranga.

Prema proizvođaču Raitheon, presretač SM-3 dizajniran je da udari u metu silom "kamiona sa 10 tona koja putuje 600 milja na sat". Ona ne eksplodira prilikom udara - ona ​​jednostavno smakne neprijateljsku raketu na velikoj visini.

To je druga uspešna demonstracija ove rakete nakon dva neuspela pokušaja u junu 2017. i januaru 2018. godine, prema vestima Odbrane. Prvi je bio spektakularan neuspeh misije kada je marinac slučajno lansirao raketu koja se samouništila na nebu.

Iranci započeli proizvodnju sopstvenog borbenog aviona. Pročitajte OVDE sve o tome. Pogledajte video.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA