Najnovije

NAČELNIK RUSKOG GENERALŠTABA: U Siriji je u 2018.godini likvidirano 23 hiljade terorista

Sirijska vojska je u 2018.godini (do decembra meseca primedba prevodioca) uništila 23 hiljade terorista. Tom prilikom je oslobođeno 387 naseljenih mesta. Ove podatke je izneo načelnik Generalštaba ruske armije na brifingu sa stranim vojnim predstavnicima u Moskvi.

Gerasimov (Foto: mil.ru)

Prema njegovim rečima u 2018.godini sirijska armija je ostvarila zapažene rezultate. Primetan je znatan napredak na taktičkom planu zahvaljujući angažovanju ruskih vojnih instruktora. Uspešno su okončane operacije u cilju oslobođenja Istočne Gute, Homsa i juga Sirije. „Tom prilikom je uništeno 23 hiljade terorista. Od radikalnih ekstremista je oslobođeno 387 naseljenih mesta“- istakao je general-armije Valerij Gerasimov.

Prilikom oslobađanja ovih naseljenih mesta se pazilo da ne strada mirno stanovništvo. Uvek se prvo insisitiralo na mirnoj demilitarizaciji putem pregovora. „ Ključnu ulogu je ima ruski Centar za pomirenje među zaraćenim stranama. Tokom njegovog angažovanja spašeno je preko 230 hiljada ljudi. Pored njih su evakuisane i pobuljeničke grupe koje su prebačene u zonu deeskalacije Idlib i DŽarabulus“- istakao je načelnik ruskog Generalštaba Gerasimov.

U pregovorima je preko 40 hiljada do juče neprijateljski nastrojenih boraca prešlo na stranu sirijske armije. Oni su tom prilikom predali oko 650 jedinica različite borbene tehnike.

Asadov režim će odneti pobedu u ratu u Siriji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA