Najnovije

JEREMIĆ: Vučić mora da Kosovu omogući mesto u UN da bi ostao na vlasti

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je juče da lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić namerava da brzo preda Prištini stolicu u Ujedinjenim nacijama kako bi mu Zapad dozvolio opstanak na vlasti, a beogradski izbori su najbolja prilika da bude sprečen da "svoje cehove" plaća srpskim nacionalnim interesima.

Jeremić (Foto: Jutjub)

"On mora brzo da Kosovu omogući stolicu u UN jer je to obećao strancima i jer je napravio more prestupa, pre svega kada je reč o organizovanom kriminalu, pranju novca i trgovini oružjem. On to mora da uradi da bi ostao na vlasti", rekao je Jeremić za televiziju Naša.
Jeremić smatra da je Vučić u Berlinu "zakucao obećanje" da će potpisati sveobuhvatni sporazum koji će Kosovu omogućiti članstvo u UN.
"Vučića tamo nisu zvali kao partnera, nego na raport, jer je Srbija u petak stavljena na najcrnju moguću listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma, a Nemačka ga je do sada podržavala", ukazao je Jeremić.
"Morao je da objasni kako je Srbija došla na tu listu i šta namerava da uradi da bi bila skinuta sa liste. To je bio glavni razlog posete", rekao je Jeremić.
"Vučić kaže da je dobio garancije Nemačke da ćemo ući u EU 2025. godine. U to niko živ ne bi smeo da poveruje, jer je protivno zdravom razumu, pošto su nikakve šanse da u EU bude primljena država u kojoj vlada organizovani kriminal", predočio je on.
"Ako hoćemo da SNS vidimo leđa, moramo da im zadamo nokaut prvo u Beogradu. Zato izađite i glasajte za listu 'Dragan Đilas – Beograd odlučuje. LJudi pobeđuju'", rekao je Jeremić.
"Naprednjački režim uzima od EU pare za migrante i trpaju ih u svoje džepove", tvrdi Miroslav Božić u intervjuu koji možete da pročitate OVDE.
Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA