Najnovije

S-500 JE STVARNOST! "NEUHVATLJIVI" VIŠE NE POSTOJE: Počela serijska proizvodnja najboljeg PVO-PRO sistema na planeti! (VIDEO)

Rusija je počela serijsku proizvodnju zenitnog raketnog sistema S-500 „Prometej“, koji je poznat i pod oznakom 55R6M Trijumfator-M.

Smrt za neprijateljsku avijaciju i rakete: S-500 "Prometej" (Ilustracija: JuTjub, Pravda)

Raketni sistemi S-400 oko kojih se otima pola sveta bili su stepenik iznad S-300, a S-500 su - novi stepenik. Kako tvrdi vojni vrh u Moskvi, ovaj sistem ima domet do 600 kilometara, presreće i uništava čak i rakete srednjeg dometa, kao i bojeve glave interkontinentalnih balističkih raketa u njihovoj završnoj fazi leta. Istovremeno može da gađa do 20 različitih ciljeva. Ruski raketni stručnjaci već su obezbedili međusobno umrežavanje već aktivnih sistema S-300 i S-400 sa novopridošlim S-500 koji budu dejstvovali u određenoj zoni, uz odgovarajuću podelu uloga među tim sistemima i tvrde da će zone pod njihovom zaštitom biti zaštićene teško probojnim "kišobranom". U vojnom vrhu RF smatraju da je S-500 u mnogo čemu superioran američkim raketnim sistemima THAAD i Aegis Ašor. Uprkos tome, u Moskvi ne nameravaju da - zbog veličine nacionalne teritorije - prave protivraketno zaštitno polje. Umesto toga, braniće sve važne objekte civilne i vojne infrastrukture, industrijske objekte, gradove, pozicije raketnih strateških snaga, kopnene, pomorske i avio-baze i druge "vitalne tačke". Moguće je da će S-500, koji je istovremeno u funkciji i protivvazdušne i protivraketne odbrane, biti uključen u PRO Moskve, a s obzirom na njegov domet - štitiće celu centralnu zonu evropskog dela Ruske Federacije.    Vazdušno-kosmičke snage RF treba da do kraja 2020. dobiju ukupno 56 diviziona S-400 i 10 diviziona S-500. Prvi divizioni „Prometeja“ stići će u svoje jedinice krajem ove ili početkom naredne godine. O novom ruskom "Aligatoru", borbenom helikopteru Ka-52, pogledajte OVDE. Izvor: fakti.org, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA