Najnovije

POTPISAO SAMOUBISTVO AMERIČKE PRIVREDE: Tramp je upravo pokrenuo trgovinski rat sa Kinom!

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država objavio je uvođenje paketa kaznenih tarifa protiv Kine, saopšteno je iz Bele Kuće.

Tramp udario na Kinu (Foto: JuTjub, Pravda)

Paket "težak" 60 milijardi dolara protiv Pekinga uveden je, navodno, zbog krađe intelektualne svojine. Potpisujući ovu odluku, Tramp je izneo i zahtev Kini da pod hitno, za 100 milijardi dolara, smanji suficit koji ova zemlja beleži sa Amerikom na godišnjem nivou. - U ovom trenutku imamo deficit od 800 milijardi dolara u trgovini sa ostatkom sveta. To je najveći deficit koji je i jedna zemlja imala u istoriji sveta. To je van kontrole, poručio je Tramp prilikom potpisivanja.
- Mi ćeo se pobrinuti za to. Iskreno, to će nas učiniti mnogo snažnijom i mnogo bogatijom nacijom. Samo se služimo reciprocitetom. Ukoliko oni naplaćuju nama, naplatićemo i mi njima, dodao je šef Bele kuće. Kaznenim paketom obuhvaćeno je više od 100 vrsta kineskih prozvoda, od odeće do elektronike, a kako prenose američki mediji, visina tarifa je proračunata tako da nadoknadi štetu izazvanu "kineskom krađom intelektualne svojine". U očekivanju ovakvog razvoja događaja, pekinški zvaničnici rekli su juče da su spremni za trgovinski rat sa SAD, ali i upozorili da bi to moglo da nanese štetu globalnoj trgovini. Predstavnica kineskog Ministarstva inostranih poslova Hua Čunjing najavila je i brze kontramere koje bi usledile u slučaju potpisivanja paketa kaznenih mera protiv Kine. Zašto je ovim potpisom Donald Tramp praktično izvršio samoubistvo amereičke privrede i ekonomije, pročitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA