Najnovije

JOŠ KILOMETAR I PO DO CILJA: Sirijske snage žestokim udarom započele drugu fazu operacije "Čelik Damaska"! (FOTO/MAPA)

Sirijska arapska armija započela je ovog jutra drugu fazu operacije "Čelik Damaska" i nastavila neverovatan tempo oslobađanja teritorije koji je nametnut tokom prethodne faze ofanzive.

Operaciju predvodi Suheil al Hasan - Tigar (Ilustracija: Pravda)

Cilj druge faze operacije je cepanje teritorije pod kontrolom džihadista u Istočnoj Guti na dva dela. Uz snažnu podršku artiljerije i ruskih aviona, već u ranoj fazi napada, sirijske snage uspele su da probiju odbranu džihadista i zauzmu početne pozicije u gradu Bejt Sava, koji se nalazi na liniji kojom Sirijska arapska armija (SAA) planira da preseče džihadističku enklavu. Nakon višečasovnih žestokih borbi sa militantima, sirijske snage uspele su da oslobode celo naselje i potisnu teroriste dalje unutar teritorije pod njihovom kontrolom.  Pokušavajući da iskoriste veliku koncentraciju SAA u napadu na Bejt Savu, teroristi Nusra fronta i Fajlak Rahmana su izvršili napad na juče oslobođenu Muhamidiju, ali je ovaj očajnički pokušaj ugušen u krvi, izvestili su sirijski ratni reporteri. Sirijski vojnici objavili su danas i prve fotografije sa fronta iz Bejt Save:

Nakon oslobađanja Bejt Save, SAA od cepanja džihadističkih teitorija na dva dela razdvaja samo gradić Madira, širok nekih 1,5 kilomtara.

Šef američkih obaveštajaca priznao je da  SAD planiraju nove vojne udare u Siriji. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA