Najnovije

ALEKSANDAR VUČIĆ I ALEKSANDAR SOROŠ PORUČILI: Sorošev Fond za jačanje demokratskih procesa u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom predsedavajućeg Fondacije za otvoreno društvo Aleksandrom Sorošem, koji je izrazio spremnost za još veću podršku reformama, jačanju kapaciteta državnih institucija i demokratskih procesa u Srbiji.

Aleksandar Vučić i Aleksandar Soroš (Foto: Jutjub)

Vučić i Soroš razgovarali su o napretku Srbije u evropskim integracijama, podizanju preduzetničkog duha i unapređenju položaja Roma u Srbiji.
Fondacija za otvoreno društvo je spremna da pomogne koliko god je u njenoj moći u unapređenju položaja Roma u Srbiji, što bi u velikoj meri doprinelo i njihovom većem učešću u javnom životu, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.
Tema razgovora bilo je i unapređenje i korišćenje potencijala romske zajednice u oblasti razvoja preduzetništva, u čemu će pomoć pružiti kako lokalna zajednica u kojoj žive, tako i cela Srbija.
„Srbija ima priliku da iskoristi evropske i nacionalne resurse da unapredi položaj najugroženijih građana Srbije, među kojima su i Romi“, istakao je Soroš.
Dvojica sagovornika razgovarali su i o pozitivnom aspektu života i stvaralaštva Roma u Srbiji, a to su svakako njihova kultura i umetnost.
Fondacija je nedavno pokrenula Evropski romski institut za umetnost i kulturu u Berlinu, a Srbija razmatra mogućnost otvaranja ogranka Instituta u Beogradu.
Vučić je zahvalio Fondaciji na zalaganju da sedište inicijative „Integracija Roma 2020“, koju vodi Savet za regionalnu saradnju, bude u Beogradu pod pokroviteljstvom Vlade Srbije i izrazio očekivanje da saradnja sa ovom regionalnom inicijativom bude još plodotvornija.
Sastanku su prisustvovali članica borda Romskog programa Sonja Liht, direktor Odeljenja za romske inicijative Fondacije za otvoreno društvo u Budimpešti Željko Jovanović, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak i menadžerka Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU) Dragana Jovanović. Žak Širak je 2001. godine dodelio Asadu orden Legije časti, sada je Asad odlučio da vrati orden Francuskoj, pročitajte OVDE šta je tom prilikom izjavio. Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

BONUS VIDEO

Gostovanje Narodnog poslanika sa Kosova i Metohije, Slaviše Ristića, u emisiji "RasPravda"
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA