Najnovije

OVO SVAKI VOZAČ MORA DA ZNA: Evo koliko metara vozilom pređete dok čitate SMS poruke na telefonu (VIDEO)

Gost nove epizode emisije "Forum" koja se realizuje u saradnji portala Pravda i Narodne televizije bio je dr Vladimir Jevtić, stručnjak za bezbednost motociklista.

Emisija "Forum" (Foto: Jutjub)

Jevtić u emisiji govori o bezbednosti motociklista u saobraćaju, neophodnosti korišćenja zaštitne opreme, upozorava roditelje o čemu da vode računa pri kupovini motora i drugim pitanjima vezanim za bezbednost. On je u emisiji izneo niz primera teških saobraćajnih nesreća u kojima su ljudi stradali, bili teško povređeni ili izazvali materijalnu štetu zbog koje su svoju egzistenciju doveli u težak položaj. Jevtić je ispričao slučaj u kome je vozač ubio bebu na pešačkom prelazu zato što je gledao SMS poruku.  - Da biste pogledali jedan Fejsbuk nalog dok vozite, pri brzini od 50 kilometara na sat vi u sekundi prelazite oko 15 metara, istraživanja su pokazala da vam treba najmanje tri sekunde da otključate telefon i vidite ko vas je zvao ili poslao poruku, prećićete 45 metara a da niste videli šta se dešavalo na putu. Saobraćaj je vrlo fluidna stvar, situacija se promeni u trenutku - upozorava Jevtić. Govoreći o slučaju straadanja bebe, Jevtić je upitao koja je SMS poruka toliko bila važna da je koštala života deteta. - Zamislite kada ocu te bebe policija treba da kaže da mu je neko ubio dete jer mu je stigla SMS poruka - objašnjava Jevtić. On u emisiji govori i o novim zakonskim propisima, potrebi za edukacijom vozača ali i o moto klubovima, pitovanjima i druženjima, ruskim Noćnim vukovima i drugim temama iz motociklizma. Autor i voditelj emisije je Marija Gojković. Pogledajte celu emisiju: Kako pedofili vrebaju decu na društvenim mrežama i šta roditelji mogu da učine da zaštite svoje dete saznajte OVDE.
Knjiga "Mrežni ratovi" ruskih geopolitičara Aleksandra Dugina i Leonida Savina distupna je u Srbiji i Republici Srpskoj,... Posted by Dnevne Novine Pravda on ponedeljak 23. april 2018.
Izvor: Pravda/Narodna televizija

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Unuk Milunke Savić o tome šta je istina iz ratne biografije njegove bake.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA