Najnovije

AMERI NASTAVLJAJU DA POMAŽU TERORISTE: Dali Izraelcima zeleno svetlo da ubiju Kasema Solejmanija, velikog borca protiv ID!

SAD su dale Izraelu zeleno svetlo da ubije generala Kasema Solejmanija, komandanta inostranih snaga Iranske revolucionarne garde, snaga Kuds, izveštava kuvajtski list Al-Jarida. Navodno postoji američko-izraelski dogovor da je Solejmani "pretnja za obe zemlje i interese u regionu".

General Kasem Solejmani (Foto: Jutjub)

Prema izveštaju, navodno je tačna tvrdnja Vašingtona da je dao zeleno svetlo da se ubije iranski general tri godine nakon što su SAD sprečile izraelski pokušaj da ga ubiju blizu Damaska.

Amerikanci su navodno upozorili Teheran o mogućem atentatu i o tome kako Izraelci gledaju svaki korak Solejmanija. Novine tvrde da bi i iranski komandant u Siriji, Mohamad Reda Falah Zadeh, takođe "mogao biti meta" izraelskog napada.

Izrael je više puta izrazio zabrinutost zbog navodnog iranskog vojnog prisustva u Siriji i tvrdio da Islamska država gradi bazu u zemlji. Iran je dosledno porekao da ima vojno prisustvo u Siriji, ali je priznao da šalje vojne savetnike da pomognu Damasku da se bori protiv terorizma.

Kada će se i gde sastati Donald Tramp i Kim DŽong Un saznajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kasem Solejmani u Alepu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA