Najnovije

STRANKA ČEDOMIRA JOVANOVIĆA: Ubrzano doneti zakon koji će stvoriti uslove za registraciju istopolnih zajednica!

LDP očekuje od Vlade Srbije da javnosti jasno i nedvosmisleno objasni da li se zvanična politika Srbije zasniva na Popovićevim vrednostima i stavovima ili na modernim, demokratskim načelima ravnopravnosti, poštovanja ljudskih prava i zabrane diskriminacije, na koje obavezuju Ustav i zakoni ove zemlje.

Čedomir Jovanović (Foto: Jutjub)

To opredeljenje moraju pratiti i konkretne aktivnosti. Nije dovoljno samo razrešenje ministra Popovića, već i ubrzano donošenje zakona koji će stvoriti uslove za registraciju istopolnih zajednica i preduzimanje narednih neophodnih koraka za unapređenje položaja LGBT osoba u Srbiji, stoji u saopštenju LDP-a.

Umesto da se ponizno izvini javnosti nakon skandaloznog tvita u kome diskriminiše i demonizuje LGBT populaciju, ministar Nenad Popović svojom reakcijom na izjavu premijerke Brnabić dodatno je iskazao apsolutno neznanje i nepoštovanje koncepta ljudskih prava i sloboda, saopšteno je.

Kako se saopštava pokušajem klasične zamene teza, u kojoj dželat treba da postane žrtva, Popović ima skrupula da zahteva poštovanje prava na slobodu govora koje najgrublje zloupotrebljava diskriminišući već previše ugroženu društvenu grupu sa ministarske pozicije. Insistiranjem da ne odustaje od svog ličnog stava nakon opravdano oštre kritike dela javnosti, ali i same premijerke, ministar je ponizio sebe, ali i Srbiju, svojim primitivizmom i odsustvom odgovornosti.

To je nedopustivo ponašanje u demokratski uređenom društvu, posebno od strane jednog ministra, koje će, ukoliko prođe bez posledica od strane Vlade Srbije, biti legimizovano kao prihvatljivo, a možda i poželjno, navodi se u saopštenju Liberalno demokratske partije.

Saša Janković tvrdi da je Vučić predao Kosovo, više o tome OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Čedomir Jovanović o drogiranju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA