Najnovije

ILIĆ IZNEO DO SAD NAJŠOKANTNIJE OPTUŽBE: Evo šta je Vučić potpisao u Briselu!?

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio  je danas da je poslednja runda pregovora u Briselu pokazala da je predsednik Srbije predao Kosovo i da o tome treba da obavesti javnost u Srbiji.

Velimir Ilić (Foto: Jutjub)

 "Posle poslednje runde razgovora u Briselu u kojoj je sa Hašimom Tačijem učestvovao predsednik Srbije bez saglasnosti Vlade i parlamenta , Vučić je prihvatio sve što se od njega tražilo i faktički priznao nezavinost Kosova“, rekao je na konferenciji za štampu predsednik Nove Srbije.

On je naveo da ima informacije da je predsednik Srbije prihvatio da se  zajednica srpskih opština uključi u nevažeći sistem samoproglašene države Kosovo,

„Prihvatio je i da da sva imovina koja se nalazi na teritoriji Kosova pripada Kosovu i da ubuduće Kosovo može da raspolaže samostalno rudnim, prirodnim i energeteskim resursima. Dao je saglasnost da se u sledećem petogodišnjem planu  izvrši priprema za formiranje kosovskih oružanih snaga za koje se mora naći drugo ime. Oružane snage će moći da imaju sve rodove vojske uključujući avijaciju, a u prvo vreme vazdušnim prostorom Kosova upravljaće Sjedinjene američke države“, kazao je Ilić.

On je dodao da je srpska strana prihvatila i da telefonski saobraćaj bude jedinstven sa pozivnim brojem 383 ,a mobilni  operateri iz Srbije moći će da rade samo uz saglasnost kosovske telefonije.

„Granični prelazi će biti pod kontrolom kosovskih policijskih i carinskih vlasti,a jug Srbije ostaje u nadležnosti Republike Srbije i od međunarodne zajednice neće biti tolerisana bilo kakva promena granica između Kosova i Srbije“, rekao je Ilić.

On je dodao da se  Srbija  obavezala  da u saradnji sa SAD izgradi putnu mrežu koja će povezivati Prištinu sa Nišem i Prištinu sa autoputem Niš –Skoplje.

„Predsednik Vučić saglasio se sa svim  ovim tačkama koje su inicirane od Nemačke. Da su dalji tokovi razgovora završeni može se protumačiti iz odluke Frederike Mogerini da će realizaciju dogovorenog voditi njena zamenica , što ukazuje da je praktično sve završeno i da je Srbija faktički priznala nezavisno Kosovo, što se u stalnim javnim istupima Vučića može i prepoznati „ ocenio je predsednik Nove Srbije.

On je dodao da je neshvatljivo  licemerje premijerke  Brnabić koja podržava ovakvo stanje i koja nije sazvala ni jednu sednicu Vlade da se o tome raspravlja, što je po Ustavu bila dužna , već ona lično u kratkom telefonskom razgovoru daje podršku Vučiću.

„ Opet napominjemo da mesto predesednika vlade po Ustavu Srbije obuhvata vođenje spoljne politike i ne može se prenositi na treće lice. Ovde konstatujemo da ovim kršenjem Ustava  praktično i svi vođeni i dogovoreni oblici predaje Kosova su ništavni i u suprotnosti sa najvišim državnim pravnim aktom“, istakao je Ilić.

Predsednik Ekološkog pokreta Nikola Aleksić već četri dana ptrajkuje glađu i žeđu tražeći od policije da uhapsi Vučića, a u kakvom je stanju pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Čedomir Antić zagovara podelu Kosova.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA