Najnovije

NEMAČKA POSTIGLA DOGOVOR SA GRČKOM I ŠPANIJOM: Italija odbila dogovor

Nemačka je postigla sporazum sa Španijom i Grčkom o vraćanju migranata koji su registrovani u te dve zemlje, dok sa Italijom takav dogovor nije napravljen.

Angela Merkel (Foto: Jutjub)

Nemačka kancelarka Angela Merkel je na kraju samitu EU u Briselu rekla da su vlade u Madridu i Atini voljne da ponovo prime te migrante direktno sa nemačke granice, prenose nemački mediji.

Sa te dve zemlje još će se razgovarati o tome kako im se može pomoći kada je reč o prihvatu migranata, rekla je ona novinarima.

Sa druge strane, italijanski premijer Đuzepe Konte potvrdio je da dogovor o migraciji ne predviđa da Italija primi nazad migrante koji su otišli u Nemačku, prenosi AP. 

"Nisam potpisao nikakav poseban sporazum sa Merkelovom" o vraćanju migranata", rekao je Konte novinarima u Briselu. 

Merkel je ocenila da je današnji dogovor na samitu EU o migraciji odlučan korak u pravcu zajedničke evropske politike azila. 

"Ono što smo postigli ovde je verovatno više nego što sam očekivala. Nismo na kraju puta", rekla je Merkel i dodala da je ubeđena da je EU bliža mogućem evropskom rešenju za migrantsku krizu. Merkel je najavila da će o rezultatima samita već večeras razgovarati sa svojim koalicionim partnerima koji su joj postavili uslov da što pre pronađe rešenje za migracije.

OVDE pogledajte šta o liberalizmu kaže Aleksandar Dugin.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Migranti u Srbiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA