Najnovije

Rusija šalje u Sredozemno more najnoviji brod sa raketama „Kalibar“ (VIDEO)

Najnoviji mali raketni brod "Višnji Voloček", nedavno uveden u sastav Crnomorske flote, uskoro će biti na dežurstvu u mediteranskoj eskadri Ruske mornarice, saopštio je novinarima načelnik štaba Crnomorske flote, kontraadmiral Viktor Liin.

Višnji Voloček (Foto: Jutjub)

"U sastav Flote je uključen mali raketni brod `Višnji Voloček`. U bliskoj budućnosti, on će imati bojeve manevre kao i zadatke u ispunjavanju borbenih dužnosti. Sve će to ići po planu za pripremu borbenih misija u vodama Crnog i Sredozemnog mora", rekao je Liin.

Mali raketni brod "Višnji Voloček" je višenamenski brod, opremljen modernim tipovima artiljerijskih i raketnih projektila, protiv-diverzionim sredstvima, PVO sistemima i sistemom za elektronsku borbu.

On je šesti brod modernizirane serije "Bujan-M" i biće jedini brod ove klase u Crnomorskoj floti. Brodovi ovog projekta imaju povećanu zapreminu i opremljeni su najsavremenijim visokopreciznim raketama dugog dometa - univerzalnim raketnim kompleksom "Kalibar-NK" dizajniranim za uništavanje ciljeva na kopnu i moru.

Da li će Krimski most dobiti blizanca saznajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA