Pasta je uvek dobar izbor za brz ručak, psoebno kada dodate piletinu, povrće u ukusne začine!
Potrebno je:
- 4 parčeta pančete,
- 500 g pilećih grudi,
- 2 kašičice italijanskog začina (mešavina suvog origana, bosiljka, ruzmarina, majorana, majčine dušice, peršuna, bibera i ljute tucane paprike ),
- 1 kašičica mlevene slatke paprike,
- 2 čena belog luka,
- 2 šolje spanaća,
- 4 manja paradajza,
- 1,5 šolja pavlake za kuvanje,
- 1 šolja parmezana,
- 1/2 kašičice tucane ljute paprike,
- 300 g paste,
- so i biber.
Način pripreme:
Prepržite pančetu u tiganju, izvadite na tanjir pa dodajte iseckane pileće grudi. Dodajte malo soli i bibera, italijanski začin (ili neke slične mešavine začina), slatku papriku i beli luk. Kada se meso ispeče, dodajte spanać, iseckani paradajz i pavlaku za kuvanje. Dobro izmešajte, pa dodajte parmezan i tucanu papriku.
U međuvremenu skuvajte 300 g paste, pa dodajte i nju u tiganj. Dodajte izmrvljanu pančetu koju ste prethodno ispržili i promešajte.
Dodatno ukrasite sa malo peršuna i parmezana.
Uživajte!
Recept za piletinu sa slaninom uz sos od jogurta ptočitajte OVDE.
Izvor: Blic žena