Najnovije

FAJNENŠEL TAJMS: Hrvatska postigla autogol uz Tompsona

Hrvatska je postigla autogol nakon Svetskog prvenstva kada je dočekala fudbalere reprezentacije u Zagrebu uz nastup Marka Perkovića Tompsona, piše „Fajnenšel tajms“, a prenosi Srna.

Proslava hrvatskih fudbalera uz Tompsona u Zagrebu (Foto: Jutjub)

Britanski list u tekstu navodi da je hrvatski put do finala sklonio u stranu probleme oko penzionih reformi, ekonomije i masovne emigracije, a neki su se samo fokusirali na to kako su igrači kao što su Luka Modrić i Mario Mandžukić nadjačali nesreću i raseljavanje tokom ratova devedesetih.

„Međutim, kada je izvođač Marko Perković izašao na binu u Zagrebu i otpevao  nezvaničnu himnu reprezentacije „Lijepa li si“, raspoloženje se promenilo. Perković, poznatiji kao Tompson, je nacionalistički pevač koji peva o eri genocida i koncentracionih logora tokom Drugog svetskog rata, kada su Hrvatsku vodili fašisti“, navodi „Fajnenšenel tajms“.

List ocenjuje da je njegov nastup u Zagrebu, na poziv hrvatskog tima, razbuktao tenzije u društvu u vezi sa ratom devedesetih. Mnogi su ocenili da je njegovo prisustvo na proslavi politizovalo ono što je trebalo da bude trenutak zajedništva.

Pročitajte OVDE šta je za Tompsona rekao Aleksandar Vulin.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Modrić naručuje pesmu od Tompsona

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA