Najnovije

ZAŠTO ONDA PREGOVARA? Vučić: Ništa od ZSO, jedini cilj Prištine - zauzimanje severa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić konstatovao je danas da je jedini cilj Prištine da zauzme sever Kosova, da ih formiranje ZSO ne zanima, te da rok za ZSO ističe 4. avgusta, ali da je jasno, kao što je to rekao i ranije, da od toga neće biti ništa.

Vučić (foto: Pravda)

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u Ostružnici.

Na pitanje šta se dešava sa formiranjem ZSO, s obzirom na to da je i EU rekla da se to mora uraditi, odgovorio je - "Ništa".

"Ništa kao i obično. Rok ističe 4. avgusta. Sećate se šta sam vam rekao, da od toga neće biti ništa", dodao je predsednik Srbije.

"Oni imaju samo jedan cilj, a to je kako da zauzmu sever Kosova", rekao je Vučić.

Zahvalnost Kipru na nepriznavanju Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, tokom sastanka sa predsednikom Parlamenta Kipra Demetrisom Silurisom, istakao je veliki značaj koji Srbija pridaje čvrstom prijateljstvu sa Kiprom, zasnovanom na razumevanju, poverenju i solidarnosti.

Vučić je zahvalio na pomoći Kipra u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije, pre svega nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i izrazio čvrst stav Srbije o podršci teritorijalnoj celovitosti Kipra.

Predsednik kiparskog Parlamenta Siluris je istakao snažnu podršku evrointegracijama Srbije, ponudivši stručnu pomoć u pripremi za pristupanje EU, saopšteno je iz predsednikove Službe za saradnju s medijima.

Dvojica sagovornika su izrazili opredeljenje da se dobri politički odnosi pretoče u snažniju ekonomsku saradnju, na dobrobit dve zemlje.

Vučić i Silurius su razgovarali i o održavanju Druge zajedničke sednice vlada Srbije i Kipra, na kojoj bi se formulisali konkretni zajednički projekti i drugi vidovi saradnje.

Stav Velike Britanije o Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Engleska nije protiv rešenja za KiM, već da žele da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije u punom kapacitetu, što, kako je naglasio nije nikakvo kompromisno rešenje.

„Oni, iako ne bi to definisali na takav način, žele da Srbija prizna nezavisnost KiM. Iz njihovog ugla to je za njih rešenje i to da Srbija ne dobije ništa. To za nas nije kompromisno rešenje, a Srbija je za kompromis“, kazao je Vučić.

Rekao je da nije siguran da oni nisu jedini koji tako nešto traže, ali nedvomisleno govore što je njihova pozicija od 2008.

„To je bio njihov stav i od ranije, ali su se pravili Englezi do 2008, kada su konačno priznali svoj stav. Oni se nadaju da Srbija prizna Kosovo u punom kapacitetu. Ne moram da govorim koliko je to realno“, objasnio je on.

OVDE pogledajte šta je Vučić rekao o standardu u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić o tome šta je potrebno Srbiji, a to su migranti iz Azije i Afrike da nam poprave natalitet

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA