Najnovije

SPREMNI ZA KONAČNI UDAR: Veliki konvoj Tigrova stiže na prvu liniju fronta, ključna će biti uloga Turske! (VIDEO)

Veliki konvoj Tigrova, sa stotinama boraca i tovarima teškog naoružanja, stigao je danas u oblast pod kontrolom sirijske vlade na sever Hame.

Konvoj Tigrova (Foto: Jutjub)

Pro-vladini mediji prenose da će Tigrovi uskoro pokrenuti vojnu operaciju protiv militanata u regionu. Operacija koja će uslediti verovatno će biti usmerena na zauzimanje preostalih pozicija militanata na severu i severozapadu Hame.

Dva dana ranije, Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) izvestila je da je SAA uputila nekoliko jedinica sa teškim naoružanjem u severnu Latakiju i severozapadnu Hamu. 

 

Od početka godine, militanti radikalnih grupa poput Hadžat Tarir al-Šama, Horas al-Dina i Turkistanske islamske partije napali su Sirijsko-arapsku armiju na pozicijama u Hami i Latakiji. Takođe su probali da napadnu vazduhoplovnu bazu Hmejmim raketama i dronovima.

Neki opozicioni aktivisti veruju da će turske osmatračnice u Hami sprečiti SAA i saveznike da pokrenu vojnu operaciju na ovom području. Ipak, postoje naznake da Turska neće intervenisati protiv SAA zbog njihove saradnje sa ruskim vazduhoplovnim snagama.

Sravnjeni sa zemljom polažaji džihadista na severu Sirije, više OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA