Najnovije

"Država koja nije sposobna da štiti svoje granice..."

Predsednica Vlade RS Željka Cvijanović kaže, povodom migrantske krize u BiH, da država koja nije sposobna da štiti svoje granice, ne može da sačuva ni ostalo.

Graničar (foto: MORS)

"Situacija u kojoj postoji ogroman broj nelegalnih migranata pokazuje da zemlja nije u stanju da štiti svoje granice, a zemlja koja nije u stanju da zaštiti svoje granice - nesposobna je da zaštiti i sve ostalo", rekla je Cvijanović u intervjuu za agenciju Tas s.

Cvijanović je kazala da je situacija sa migrantiam u BiH haotična, da su oni prepušteni sami sebi, a kao dodati problem je istakla to što nema koordinacije između struktura u okviru BiH. 

Nema podataka o broju migranata, ni koliko je njih ušlo, ni koliko ih je ostalo u BiH, iako to nije njihovo odredište, već države Evropske unije. 

"Poseban problem je to što, ako prihvatite te ljude i situaciju posmatrate kao čisto humanitarno pitanje, onda ostaje velika nepoznanica koliko dugo - meseci ili godina - će se oni zadržati na ovoj teritoriji", rekla je Cvijanović.

Ocenila je da je migrantska kriza za BiH, koja je nedavno preživela rat i prolazi kroz težak period, kada još nije ostvarila neke zavidne ekonomske ciljeve, to samo dodatni teret od nekoliko hiljada ili desetina hiljada ljudi za koje, kako je rekla, ne znate ni ko su, ni šta su, imaju li predistoriju koja je problematična s aspekta zdravlja ili bezbednosti.

OVDE pogledajte kako je policija u Srbiji izvršila noćni prepad na dečiji kamp.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Srbija treba da prihvati migrante jer će oni da nam poprave natalitet i ekonomiju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube