Najnovije

RUSKI KOMANDANTI POBESNELI: U Ukrajinu stiglo 50 arapskih snajperista, Rusi spremaju specijalce da ih počiste

Prema obaveštajnim podacima DNR-a, strani snajperisti su se pojavili u ukrajinskoj vojsci, identifikovani kao vojnici koji koriste arapski jezik. Ovu informaciju je prenela međunarodna štampa na brifingu od strane zvaničnog predstavnika operativne komande DNR-a, Eduarda Basurina.

Basurin (Foto: Jutjub)

Ruski mediji tvrde da tamo već ima određen broj salafističkih “islamskih“ brigada koji su ranije došli i koji deluju na strani ukrajinskih snaga. Međutim, to nisu arapski ratnici, već Čečeni bataljona DŽokara Dudajeva, i bataljona Šaha Mansura, i za njih je prijavljeno da brane liniju fronta u blizini Marijupolja od 2015. godine.

Ovu najnoviju grupu od 50 snajperista finansiraju Saudijci uz logističku podršku i sporazume kojima je posredovao Izrael. Ovo je opasan znak, i pokazuje da se uobičajeni aktivisti ponovo postrojavaju kako bi uništili nezavisne otcepljene republike Donbasa, LNR i DNR.

U zvaničnom saopštenju za medije međunarodnim novinarima, Basurin je objasnio:

“Dobili smo podatke o dolasku grupe od 50 naoružanih ljudi u zoni koju je držala 36. brigada, u blizini naselja Berdjansk. Oni su opremljeni, kako kažu, sa najnovijom tehnologijom. Prtljag je specifičan za militante i na osnovu toga imamo znanje o njihovoj specijalizaciji – oni su snajperisti.“

Prema rečima prestavnika ministarstva odbarne, to bi moglo dovesti do povećanja broja incidenata snajperske vatre na pozicije DNR-a i mirne četvrti u blizini Marijupolja, u oblastima pod kontrolom 36. i 128. brigade oružanih snaga.

Ovaj razvoj se dešava jer ukrajinska vojska pokušava da obnovi svoju snagu dovoljno da napadne pozicije DNR-a.

Obično je ovo usklađeno sa drugim sukobima u drugim regionima sveta, tako da su ruske snage i vojne operacije preterano rastegnute. Ova strategija je dosledno prisutna tokom poslednje 4 godine. Prema tome, svako povećanje aktivnosti protiv prekida vatre u Ukrajini može se pokrenuti paralelno sa islamskom aktivnošću u Siriji.

Istovremeno, sukob u Siriji se značajno kretao u korist sirijske vlade, a atlantističke snage na međunarodnom nivou su u mnogo lošijem položaju vojno, u smislu projekcije sile i koordiniranih napada, nego što su bile 2011. godine, na svom vrhuncu.

Amerika uverava da ne koncentriše snage za napad na Siriju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Interviju sa Basurinom

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube