Najnovije

PREOKRET U IDLIBU, TURCI PREPLAŠENI! Turski agenti traže od najveće grupe džihadista da se hitno raziđu!

Turska obaveštajna služba pokušava da ubedi Hadžat Tahrir al-Šam (HTŠ) da se raspuste kako bi sprečila veliki napad Sirijske arapske armije (SAA) na područjima pod kontrolom opozicije u severnoj Siriji, javila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Borac Hadžat Tahrir al Šama (Foto: Jutjub)

Prema podacima posmatračke grupe iz Velike Britanije, rukovodstvo HTŠ-a odbija mirno rešenje i insistira na borbi do kraja. Međutim, turska obaveštajna služba još nije odustala i još uvek pregovara sa radikalnom grupom.


Izvor koji je upoznat sa situacijom u severnoj Siriji rekao je SOHR-u da su SAA i njeni saveznici rasporedili desetine hiljada vojnika i oko 2.000 oklopnih vozila oko područja koje kontroliše opozicija. SOHR je primetio da ova velika sila uključuje stotine bivših boraca FSA, koji su se pomirili sa Damaskom.


Neki sirijski pro-vladini aktivisti rekli su da će SAA otpočeti napad na HTŠ i njihove saveznike u narednim časovima. Međutim, ovo nije tako lako. Drugi izvori veruju da napad neće početi pre rusko-tursko-iranskog samita, koji će se održati 10. septembra u Teheranu.

SAA proglasila najviši stepen pripravnosti. Detalje pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Propaganda džihadista Hadžat Tahrir al Šama i rat u Siriji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA