Najnovije

PANIKA U DONBASU! Nestao italijanski ratni reporter na ukrajinskoj teritoriji (VIDEO)

Italijanski ratni reporter Roberto Travan nestao je u Mariupolju, javila je služba za medije generalnog tužilaštva LNR.

Ratni reporteri (Foto: Pixabay)

Prema navodima Kabineta generalnog tužioca LNR, 8. januara, ova informacija je dobijena putem direktne vruće telefonske linije sa stanovnicima Donbasa koji žive na teritorijama pod kontrolom Kijeva .

Jedna ženska osoba iz Mariupolja je ovu informaciju javila istražnim organima LNR i saopštila im je da se njen prijatelj, ratni reporter i fotograf iz Italije ne javlja od kraja decembra 2018. godine.

Prema njenim rečima, strani dopisnik doputovao je u Mariupolj sredinom decembra 2018. godine kako bi snimio seriju foto-priča o ratu u Donbasu.

Ranije je Travan više puta posećivao ratne zone u Avganistanu, Nagorno-Karabahu, na Kosovu i Metohiji i drugim mestima, a Ukrajinu je posećivao u više navrata.

Tokom njegove posete Mariupolju, nekoliko ukrajinskih graničara dodeljeno je stranom reporteru, navodno radi njegove bezbednosti.

Imena graničara iz pratnje su poznata: poručnik Aleksandar Kikta, poručnik Vjačeslav Pavlučenko i potporučnik Oleg Sokolovski.

Fotoreporter se nekoliko puta žalio svom poznaniku da su ga ukrajinski vojnici sprečavali da radi svoj posao i nisu mu dozvolili da slika ono što je smatrao potrebnim.

Poslednji put kada je jedan strani novinar kontaktirao žensku osobu koja je javila informaciju o njegovom nestanku je 23. decembar 2018.. On je obavestio svoju prijateljicu da je ukrajinska vojska obećala da će ga odvesti na liniju fronta. Od tada je prekinuta veza s njim, nema informacija o tome gde se on nalazi.

Trenutno, ove informacije proverava Generalno tužilaštvo LNR. Razmatraju se krug osoba i okolnosti u kojima je nestao strani državljanin. U radu učestvuju i predstavnici drugih relevantnih ministarstava i agencija za provođenje zakona.

Kako je ruski tenk oborio amrički avion i oterao ih iz Zaliva Svinja, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA