Najnovije

Otkrivena dugo čuvana tajna: Tadić branio Putinu da poseti Zvezdu, a onda ga je lider Rusije oduvao odgovorom! (VIDEO)

Dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Srbiju vratio je film osam godina unazad, kada je Putin, tadašnji premijer Rusije obišao stadion Crvene zvezde.

Putin na Marakani (Foto: Jutjub)

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić otkrio je kako je Zvezda tada izvela neverovatnu fintu i mimo državnog rukovodstva i Borisa Tadića dovela lidera Rusije.

- Kada smo čuli da Putin dolazi u martu u zvaničnu posetu Srbiji, počeli smo da pravimo planove Dušan Mrakić i ja, kako da ga dovedemo u Zvezdu. Zvezda je bila pod velikim pritiskom tadašnjeg rukovodstva države i Borisa Tadića, ljutio se zbog skandiranja navijača, ali i zašto je samo Zvezda dobila pare od Gasproma. Morali smo do Putina zaobilaznim putem, a ne preko države.

- Setio sam se da je Putin bio na nekom bajkerskom skupu "Noćnih vukova" u Sevastopolju na Krimu. Tamo je pričao o Goranu Jovanoviću Fonzi iz Niša. Bajkeru koji je izgubio nogu u ratu i na motoru prevalio put od Niša do krima. To je fasciniralo Putina koji ga je primio u posetu. Zamolili smo Fonzu da mi ugovori sastanak sa vođom "Noćnih vukova" Aleksandrom Zaladastanovim Hirurgom - objašnjava Vesić.

Susret se desio u Moskvi.

Na sastanak smo krenuli Petar Škundrič, Saša Savić, Dušan Mrakić Fonza i ja.. Hirurg je pozvao lično telefonom Putina i saopštio mu našu želju da dođe  da bude gost Zvezde. Sat i po kasnije za stolom je sedeo Dimitrji Peskov portparol Kremlja koji je  rekao "Imam nalog da se ugovori poseta Marakani" - rekao je Vesić.

On je dodao da Tadić nije želeo da čuje za to da Putin poseti Zvezdu.

- Tada je Putin presekao i rekao. "Dobro, imam zvaničnu posetu Srbiji, a onda privatno vreme u Beogradu da posetim Hram Svetog Save i Marakanu. To niko ne može da mi zabrani." Brzo je ugovorena utakmica mladih timova Zvezde i Zenita i kada je narod čuo skupilo se 35 - 40 hiljada navijača. Hteo je i Tadić da dođe, tražio je posebnu ložu, ali mu je savetovano da ne dolazi da ga ne izvižde, a Putinu aplaudiraju - objasnio je Vesić.

Navijači Zvezde najbolji na svetu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo, Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA