Najnovije

GARDISTA KOJI JE POZDRAVIO PUTINA I VUČIĆA: Ovo je moj poslednji raport pred predsednicima

Raport predsedniku Rusije Vladimiru Putinu najverovatnije je poslednji koji sam podneo stranim državnicim. Uveren sam da ga je primio iskreni prijatelj Srbije. Garda i tokom ove posete, kao i uvek, bila je istinsko ogledalo naše države i njene vojske.

Putin u Beogradu (Foto: RIA Novosti)

Dan pošto je, sa isukanom sabljom na crvenom tepihu, stao ispred ruskog i srpskog predsednika, komandant Gardijskog bataljona potpukovnik Marko Marjanović proveo je pomešanih osećanja.

- Bili su to trenuci za ponos. Meni lično, međutim, i za žal. Uskoro predajem dužnost i zato nisam bio ravnodušan. Nedavno sam doživeo i ličnu tragediju, kada mi je iznenada preminula supruga. Teško mi je palo saznanje da makar delić mog ponosa i ushićenja nisam mogao da podelim sa njom - ne skrivajući emocije ispričao nam je potpukovnik Marjanović.

Gardisti Vojske Srbije, kako ističe, svoje zadatke izvršili su besprekorno i doprineli dostojanstvenosti trenutka.

- Doček ispred Palate "Srbija" imao je posebnu atmosferu. Oštro zimsko jutro pretvaralo se u topao dan. Dok smo čekali dvojicu predsednika začula su se crkvena zvona. Na njih se nadovezao zveket oružja iz stroja, a zatim i zvuci ruske i srpske himne. Bili su to minuti za pamćenje.

Potpukovnik Marjanović jedan je od dvojice gardijskih oficira koji su dobili priliku da Putinu predaju raport. Uz njega, lice u lice sa šefom ruske države čak dvaput stajao je potpukovnik Vladimir Vukajlović.

Marjanović kaže da je Putinov doček bio je besprekoran i da je siguran kako je osetio duh dobrodošlice u Beogradu.

Da li ovaj Trampov potez najavljuje kraj NATO, saznajte OVDE. Kako su Albanci masovno pozdravili Putina u Beogradu, pogledajte OVDE.

Izvor: Velernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin u Beogradu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA